liefdesuitingen

10 liefdesuitingen van een mama voor haar kind

Iedere moeder uit haar liefde voor haar kind. De één kan dat iets makkelijker dan de ander. Duidelijk is dat ieder kind moederliefde nodig heeft. Hoe uiten moeders dat? Ik kan Yarah soms niet genoeg knuffelen en kusjes geven.

Liefde, oneindig veel liefde voor je kind. Toch? Ik hou zoveel van Yarah. Mijn dochtertje, mijn trots. Ik zou bergen voor haar verzetten als het moest. Een moeder zal proberen al haar best te doen voor haar kindje, te geven wat ze nodig heeft. Met name veel liefde. Een kind(je) heeft het nodig om geliefd te voelen, een veilig en geborgen gevoel. Ook als het kind al ouder is geworden. Ik zette voor jullie 10 liefdesuitingen op een rijtje.

10 Liefdesuitingen van een mama voor haar kind

 • Knuffelen en kusjes geven
 • Liefde uiten op de duidelijkste manier
 • Als je kindje iets moeilijk vind hem/haar helpen
 • Het er niet bij laten, maar leren hoe hij/zij het moet aanpakken
 • Als je kindje slaapt een kusje geven op zijn/haar voorhoofd
 • Een aai of een kusje geven als je kindje slaapt, even naar je kindje kijken. Dat is moederliefde
 • Samen lachen
 • Lol samen hebben, een teken dat je het fijn hebt samen
 • Een lief berichtje in zijn/haar broodtrommel o.i.d. (een plaatje voor een jong kindje)
 • Mama houdt van me, dat zal je kindje vast denken als hij zoiets vindt.
 • Maakt zijn/lievelings ontbijt/maaltijd
 • Nog een uiting dat je van je kindje houd, mama kookt speciaal iets wat ik lekker vind =)
 • Samen met je kindje spelen
 • Samen blokken bouwen en de bal gooien. Niet omdat je de duplo zo leuk vindt, maar omdat je kindje het leuk vindt dat mama meedoet.
 • Vertellen dat je zo blij bent dat hij/zij jou zoon of dochter is
 • Er hoeven geen voorwaarden te zijn, ik hou van jou om wie je bent
 • Aanmoedigen in zijn/haar spel
 • Turnen of voetbal, sta aan de zijlijn en laat zien dat je trots bent. You go girl!
 • Hand in hand over straat lopen
 • Vast niet als je kind puber is, maar zo´n lief handje in de jouwe, als dat geen liefde is?

Hoe uit jij graag jouw moederliefde?

Liefs Wilma

17 thoughts on “10 liefdesuitingen van een mama voor haar kind

 1. Heel erg belangrijk. Elke dag zeg ik dat ik van haar houd en dat ik trots op haar ben. Ik smelt als ze mij een handje geeft en wij zo over straat lopen. Haar verwennen omdat ik het zo heerlijk vind om haar blije gezichtje te zien.
  demallemolenmoeder onlangs geplaatst…De vergeten manMy Profile

 2. Ik vind het heel belangrijk om iedere dag te zeggen dat ik van haar houd. Ik smelt helemaal als ze me dan een knuffel geeft. Daarnaast houd ik er van om haar te verwennen en dan een hele mooie en lieve lach en knuffel er voor terug te krijgen. Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…De nieuwe schijf van vijfMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge