40 weken zwanger

40 weken zwanger update

Wow, vandaag ben ik gewoon 40 weken zwanger. Een mijlpaal die ik stiekem liever net niet haalde denk ik. Hoe gaat het met mij? Zijn er al (voor)weeën? Ben ik ongeduldig? Lang kan het niet meer duren, voor nu klets ik jullie gezellig nog even bij.

Ongeduldig

Zo kan je mij nu wel omschrijven. Je weet wel wanneer je 40 weken zwanger zult zijn, maar stiekem hoop je toch dat de baby zich eerder meld. Ik wel in ieder geval. Yarah kwam zes dagen te laat, dus de kans dat ik weer overtijd zou zijn was ook wel groter. Elke baby is alleen anders dacht ik, dus wie weet dient deze babyboy zich eerder aan. Alles staat inmiddels klaar, dus wij zijn er helemaal klaar voor.

Huisje schoonhouden

En als dan de nesteldrang zich aantreedt wil je graag dat alles schoon is. Dat is dus al vanaf week 37 want tsja dan kan de baby al komen. Kan je nagaan hoelang je er al klaar voor bent. We houden alles maar lekker schoon en de wasjes draaien door.

Lichamelijk voel ik me niet super

Helaas zijn mijn zwangerschappen niet echt top geweest. Ik geniet echt enorm van alle lieve schopjes in mijn buik, hoewel ze de laatste tijd ook erg pijnlijk kunnen zijn. Een fijn gevoel dat alles goed mag gaan met de baby. Nu voel ik toch ook wel dat ik echt op het laatst loop. Erg veel last van harde buiken en ook veel voorweeën. Dit had ik bij Yarah dus echt niet, daar moest ik wel even aan wennen. Elke keer dat je denkt, zou het nu? Nee toch niet. Maar je voelt je wel elke keer ellendig en ik slaap er gewoon heel slecht van. In combinatie met een kindje wel een stuk pittiger dan de eerste zwangerschap. Toch ben ik erg dankbaar dat tot nu toe alles goed mocht gaan met de baby en ik kijk gewoon heel erg naar hem uit.

Opkijken tegen de bevalling

Hoewel ik bij Yarah terugkijk op een goede bevalling, was het wel een zware en pittige bevalling. Weeën zonder pauzes e.d. Ik merk dat nu de bevalling dichterbij komt ik er meer tegen op zie. Bij Yarah wist je immers niet wat je kon verwachten en nu wel. Toch nu de tijd doortikt voel ik ook dat ik er steeds meer klaar voor ben en zoiets heb van kom maar op.

Bewust genieten van Yarah en Michiel

Dat doe ik wel heel erg. Even van die momenten samen en dan voel ik soms heel erg, straks is het anders. Voelt het al zo snel weer normaal. Nu zijn we nog heel even met z´n drietjes. Yarah heeft de leeftijd dat alles in een goed ritme zit en dat is ook best wel fijn. Dit geeft veel rust en daar geniet ik van. Ook vindt ik dat Yarah nu een geweldige leeftijd heb. Super vindt ik dat, zelfs als ze lekker aan het peuterpuberen is, kan ik er zo om lachen. Mijn heerlijke lieve meisje!

Dit was mijn update weer. 40 weken zwanger, een hele mijlpaal. Ik hoop van harte dat ik de 41 weken niet haal, maar dat zou zomaar kunnen. Ik blijf jullie op de hoogte houden en als er leuk babynieuws is, horen jullie dat natuurlijk!

Liefs Wilma

17 thoughts on “40 weken zwanger update

  1. super spannend! en natuurlijk hoop je die 40 weken niet echt te halen, dat hoop ik ook niet haha! het wachten duurt zo lang lijkt me… maar voor jou komt het nu echt elke dag dichterbij! ik duim voor je dat het snel gaat gebeuren! geniet ondertussen nog even van Yarah alleen!
    Bertine onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 37My Profile

  2. Ik herken wel een beetje wat hij nu op het eind voelt. Het liefst wil je de baby zsm in je armen hebben en genieten van de kraamtijd! Ik was in juli uitgerekend en door die extreem warme zomer duurden de laatste loodjes zoooo lang voor mijn gevoel. Succes nog even!
    Essma onlangs geplaatst…Mijn foto van de week #1My Profile

  3. Dat is een hele mijlpaal die je nu bereikt hebt! Geniet er nog even van nu het kan, voor je het weet is het zo ver! Het kan nu geen twee weken meer duren zou je zeggen toch? :)

  4. Lieve Wilma, ja, je datum heb je in ieder geval gehaald! Oh, wat ben je dan nieuwsgierig, hè, naar je lieve kleine en wat zou je hem graag lekker vast willen houden! Maar je bent er bijna! Heel veel succes en sterkte en ik hoop voor je, dat hij nu heel snel komt!! Liefs!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge