autovakantie met een dreumes

autovakantie met een dreumes | tips

Ik ga op vakantie met de auto en neem mee: een dreumes. Hihi! Hoe gaat dat? In de auto stappen en rijden maar? Nee zo gaat dat niet goed komen. Een autovakantie met een dreumes bevat toch wel goede voorbereidingen. Hoe zorg je ervoor dat een autovakantie toch slaagt?

In deze blog ga ik je tips geven hoe je ervoor kan zorgen dat een autovakantie met een dreumes (kinderen) slaagt. Toen ik laatst op vakantie ging heb ik me goed verdiept in tips om ervoor te zorgen dat zo´n reis ook nog leuk is voor je kind.

Tips voor een geslaagde autovakantie met een dreumes

  • Cadeautjes! Veel kleine of een groter interessant cadeau wat de hele reis wel leuk blijft. Ik ging naar de action en kocht daar een aantal goedkope cadeautjes die ik aan Yarah kon geven als ze het niet meer zo leuk vond. Ook kocht ik een groter cadeau, met leuke geluidjes. Yarah vond dit super leuk en dit werkt echt.
  • Eten. Neem wat lekkere dingen mee om te eten. Je kindje word er blij van en ook dit houd hem/haar weer even zoet.
  • Filmpjes. Download een aantal leuke video´s en als het echt niet meer gaat kan je kindje een leuke video kijken. Op een dvd-speler of gewoon op je laptop. Zorg bij dat laatste wel voor een goede aansluiting. Toen Yarah het niet meer zo leuk vond en het speelgoed niet meer interessant, heb ik een video aangezet. Dit werkte erg goed.
  • Onderweg stoppen. Als je onderweg zo nu en dan even stopt, kan je kindje er even uit en een rondje rennen. Even wat frisse lucht en benen strekken doet echt goed. Dit was ook zo bij Yarah.
  • ´s nachts rijden. In de zomer gaan we echt een lange autovakantie doen, van wel 12 uur. Ik ben erg benieuwd hoe dat gaat. Wij hebben besloten om dan ´s nacht te gaan rijden. Ik denk dat dit een stuk beter te doen is voor Yarah dan overdag. Ze kan dan gewoon lekker slapen en hopelijk word ze wakker als we er al bijna zijn.

Verder moet je als ouders denk ik altijd rustig blijven en geduld hebben. Misschien moet je even een pauze inlassen die niet gepland stond, maar als je kindje er weer even blij van wordt is dat ook fijn. Zet een rustig muziekje op voor jezelf en verder alles in de chill-modus. Chill-kleding aan, kussens en dekentjes mee. Dan gaat het vast allemaal goed komen.

Zou jij op autovakantie gaan met je kindje?

Liefs Wilma

12 thoughts on “autovakantie met een dreumes | tips

  1. Wij gingen vroeger altijd naar (zuid) Frankrijk toen mijn broertje en ik klein waren (ik was op m’n eerste vakantie nog geen jaar). Het ging altijd prima. Wij deden af en toe wat langere stops om inderdaad even te spelen/te bewegen en er was altijd een knuffeltje en iets anders om vast te pakken. Verder vooral veel liedjes zingen. Overigens reden we niet in een keer naar Zuid Frankrijk maar deden we eerst een paar nachten in noord of midden en dan pas door naar het zuiden.
    Hanna @ eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…Denken aan laterMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge