in de maling genomen

Word ik in de maling genomen

Veel word ik niet in de maling genomen door Yarah hoor. Alleen met één ding kan mijn ó zo lieve dreumes me goed in de maling nemen. Niet willen slapen dus! Hier trekt ze dus alles voor uit de kast en ik trap er toch steeds weer in. Tot afgelopen woensdag, toen ging het even anders.

Ze was zo moe, maar wilde niet toegeven

Yarah was erg moe en het was tijd om lekker te gaan slapen. De laatste tijd gaat dat iets lastiger. Het gaat niet meer vanzelf. Meestal is Yarah moe genoeg om lekker in bedje te stoppen en gingen haar oogjes snel dicht. Ik kan er dus echt niet tegen als Yarah huilt. Mijn moederhart breekt dan gewoon. Ik heb echt wel door als Yarah nep huilt. Dat huiltje herken ik uit duizenden. Dan geef ik zeker niet zomaar toe en dan gaat ze toch uiteindelijk slapen.

Schokken van het huilen

De laatste paar dagen is Yarah sowieso erg onrustig. Ze is meer ´s nachts wakker en wordt soms paniekerig wakker. Dan ren ik letterlijk naar haar kamer, bang dat er iets gebeurd is. Nu ging ze alleen wel heel hard huilen en wilde ze niet in slaap vallen. Ik hoorde haar schokken van het huilen en dan moet ik er gewoon naar toe. Mijn meisje! ik wil haar knuffelen en vasthouden! Samen een rondje lopen over de bovenverdieping. Tot mijn verbazing fleurde ze snel op en dus legde ik haar weer in bed. Dat was direct weer heel hard huilen. Word ik nou in de maling genomen?

& dan is daar papa die ook maar even gaat kijken. Bij voorbaat zegt hij al tegen mij dat ze er waarschijnlijk gewoon uit wil. Ja ergens weet ik dat misschien ook wel. Alleen ze is echt heel erg overstuur hoor, zeg ik nog. Ik hoor Yarah blijven huilen en dus ga ik boven ook maar een kijkje nemen. In mijn armen en een rondje lopen is het al gauw weer over.

In de maling genomen

Dan zegt Michiel, we gaan testen of ze ons in de maling neemt. Dus ik loop samen met Yarah naar haar bedje en jahoor.. Heel erg hard huilen! Het volgende moment loop ik naar de trap om zogenaamd naar beneden te gaan.. & zowaar er komt een grote lach op haar gezicht. Was dit het grote doel? Mee naar beneden? Michiel en ik kijken elkaar aan, ze neemt ons gewoon in de maling! Oh oh, wat een grote boef! Hier trappen we niet meer in hoor…

Ik leg Yarah terug in bed vertel met een duidelijke, maar lieve stem dat het nu klaar is en dat Yarah nu echt lekker gaat slapen. Ergens begrijpt ze me wel denk ik op dat moment. Ze draait zich namelijk niet meteen om, om te gaan staan. Ook al huilt ze wel, ze blijft liggen. Ik stop haar lekker onder en vertel haar dat ik ontzettend veel van haar hou, maar me niet in de maling laat nemen. Eenmaal beneden gekomen hoor ik haar nog heel even huilen en toen was het stil.

Neemt jouw kind je weleens in de maling?

Liefs Wilma

14 thoughts on “Word ik in de maling genomen

  1. Hier hebben we eentje dat sinds dag 1 zichzelf even moet laten horen. Of ik hij nu in slaap viel aan de borst of in zijn eigen bed. Hij heeft het even nodig om zichzelf even te laten horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge