diy geboortekaartje

DIY geboortekaartje| Maak hem zelf!

DIY geboortekaartje. Ik kon geen leuk geboortekaartje vinden en ging zelf aan de slag. Een kaartje gemaakt helemaal met de hand. Ook deelt Nicole van Meisje-eigenwijsje haar unieke geboortekaartje met het idee erachter.

Uren heb ik achter de computer leuke geboortekaartjes gezocht. Wat vond ik dat moeilijk, ik kon echt geen leuk kaartje vinden. Soms vond ik er wel één leuk, maar dan net een detail niet. Totdat ik een geboortekaartje tegen kwam en dacht, die wil ik hebben. Oeps, die prijs was wel enorm duur. Vier euro per kaartje, nee dat ging hem ook niet worden. Toen kwam ik op het idee om hem zelf na te maken. Zo begon ik met mijn DIY geboortekaartje.

diy geboortekaartje

Hoe heb ik het kaartje gemaakt?

 • Eerst heb ik een voorbeeld gezocht die ik graag wil namaken.
 • Op het voorbeeld baseer ik mijn ontwerp.
 • Dit ontwerp maak ik gewoon in Word.
 • In Word probeerde ik gewoon wat dingen uit tot het een leuk resultaat werd.
 • Ik maakte één grote kaart en twee kleinere kaartjes.
 • Met een perforator knipte ik een gaatje bovenin.
 • Ik maakte losse strikjes en maakte die vast aan de lus.
 • Ik kocht een stempel waar je datums mee kon stempelen.
 • Toen Yarah geboren werd maakten we een foto en printten die uit.
 • We plakten de foto op en stempelden de datum op het geboortekaartje.

Je kan het natuurlijk ook anders doen. Misschien kan je geen leuk kaartje vinden en heb je wel een leuk idee in je hoofd. Je kan het kaartje ook laten ontwerpen, helemaal naar je eigen wensen.

ontwerp geboortekaartje

Nicole van Meisje-eigenwijsje: We hebben lang online gezocht naar een geboortekaartje. Alleen telkens als we een kaartje vonden was er wel iets wat we niet mooi vonden. Daarom besloten we om ook het geboortekaartje zelf te maken. Dit deden we namelijk een jaar ervoor ook al met onze trouwkaart. We hebben daarom ook details uit de trouwkaart terug laten komen. Zoals de houten achtergrond, de stempel bij de foto van Fay en de tekst “simpelweg gelukkig zijn”. Het kaartjes is een drieluik waarbij de foto van Fay voorop komt.

Wat voor geboortekaartje heb jij voor je kindje gekozen? Zou jij er zelf één maken of ontwerpen?

Liefs Wilma

Volg je me al op Facebook? Dat zou ik erg leuk vinden.

 

 

 

17 thoughts on “DIY geboortekaartje| Maak hem zelf!

 1. Super leuk ook jullie kaartje! Denk dat ik die van ons bij een eventuele volgende ook from scratch ga maken. Want onze kaartjes waren stiekem toch wel weer duur hoor, dat ontwerpen kost dan veel geld en is eigenlijk zonde!
  Nicole onlangs geplaatst…6x gezonde lunchtipsMy Profile

  1. Ja dat geloof ik ook wel ja. Je krijgt er wel iets unieks voor, maar daar betaal je dan ook voor. Erg leuk om zelf te maken, maar ik wist wel dat het een meisje was, voor een jongen zou ik er één bestellen.

 2. Ik krijg elke week bijna een geboortekaartje door mijn beroep als kraamverzorgster, maar nog nooit zo’n origineel handmade kaartje als jou Wilma:)

  1. Er zijn een heleboel mooie kaartjes en het geeft in ieder geval een stuk minder stress, haha! Wat ik ook een leuk en simpel idee vind is om confetti in de kleur van de kaart in de envelop te doen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge