dreumes met een eigen willetje

Een dreumes met een eigen willetje

Een dreumes met een eigen willetje, dat is mijn Yarah wel. Wil ze iets niet, loopt ze toch hard te schudden met haar hoofd. Nee! Stiekem lachen dat ze dan doet. Hoe ga ik hier mee om?

Yarah heeft dus best een eigen willetje en dat zat er al vroeg in. Ik zei snel tegen Michiel, dit meisje heeft een eigen willetje hoor! En dat is wel gebleken, wat weet ze goed wat ze wil. Ze heeft het zeker niet van een vreemde, laat ik nou ook zo zijn, haha! Ik zie dus veel herkenning en dat zorgt ervoor dat ik het goed begrijp.

Voorbeelden & hoe ik er mee om ga :

  • Als Yarah genoeg heeft gegeten en ze wil niet meer, dan hoef ik niet te denken dat het me nog gaat lukken. Nee schudt ze dan heel hard met haar hoofd. Ook spuugt ze dat laatste hapje meestal uit.
    Meestal accepteer ik dit gewoon, genoeg is genoeg en ik hou echt niet van dwingen. ik heb ook geleerd op mijn opleiding dat dit niet goed is, want zo krijgen ze alleen maar een aversie tegen eten en die strijd wil je toch liever vermijden. Natuurlijk werkt het niet altijd zo in de praktijk, Yarah is nog geen twee ;) Wel moet ze van mij het laatste hapje opeten die ze heeft uitgespuugd, dat mag niet van mij.

 

  • Soms ben ik aan het koken of ik moet gewoon even echt iets doen, dan wil Yarah op dat moment de aandacht van mij en gaat huilen. Het is nep huilen, want ik ken haar echte huiltje goed. Hier lach ik dan wel van binnen om, als ze een pruillipje trekt en met die oogjes, mama ik krijg toch wel mijn zin.
    Sorry meisje, nu begrijp je dat nog niet, maar ik geef je nu geen aandacht. Negatief gedrag beloon ik niet graag. Zo zal Yarah namelijk vaak gaan huilen om haar zin te krijgen en dat is het laatste wat ik wil. Meestal geef ik haar juist weer aandacht als ze stopt of ik leid haar af met wat speelgoed. Zo zal ze leren dat huilen niet zal gaan helpen.

 

  • Mijn Yaartje is echt een buitenkindje, leuk dat ze dat vindt. Ik kijk dan ook erg uit naar de zomer, lekker veel buiten zijn met haar. Wandelen en zelf lopen tegenwoordig vindt ze super. Pas was ze gewoon in een regenplas gaan zitten, oeps! Haha wat vindt ik dit alles eigenlijk leuk, maar soms is het wel lastig. Yarah pakt de hele dag door haar schoenen en muts en brengt ze naar mij en zet haar nep huiltje weer op. Ze wil dus naar buiten. Dit kan natuurlijk niet altijd.
    In het begin trok ik haar schoentjes aan en mocht ze door het huis lopen, maar nu wil ze echt naar buiten en is schoenen aan het teken van, we gaan! Dit doe ik dus niet meer, want ik wil haar geen valse hoop geven. Wel mag ze haar muts op binnen en dat doet ze vaak, maar hiervan denkt ze niet dat ze naar buiten mag, wie weet gaat dat nog komen. Wel zorg ik er voor dat we elke dag buiten zijn geweest. Even wandelen of fietsen, even achter in de tuin lopen. Dan zie ik Yarah zo opbloeien en dan maakt ze me zo blij. 

Verder in het algemeen, ik vind het juist leuk dat Yarah een eigen wil heeft. Een meisje met pit net als ik. Het lijkt me erg fijn als ze dat meeneemt in haar leven, dit kan ze vast nog goed gebruiken in deze wereld. Wel wil ik haar graag dingen leren, zoals dat niet altijd alles kan en je soms even geduld moet hebben. Nu is ze nog echt te jong, dus geduld.. alles komt met de jaren ;)

Heb jij een kindje met een eigen willetje? Hoe ga je hier mee om?

Liefs Wilma

4 thoughts on “Een dreumes met een eigen willetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge