eendjes

En toen vond Yarah eendjes niet meer leuk

Gisteren was het weer heerlijk weer. Dus Yarah en ik hadden zin om er lekker op uit te gaan. Samen een ronde fietsen en naar de eendjes. Yarah vindt dat altijd zo leuk! Totdat een brutale eend Yarah in haar vingertje pikte.

Daar stapten we dan samen op de fiets richting het park, naar de eendjes. Ik vind het altijd heerlijk in het park en vaak ga ik samen met Yarah de eendjes voeren. Nadat ik de fiets had neergezet liepen we richting het water en de eendjes. Wauw! Wat waren er veel eenden.  Ze kwamen direct op ons af en dat was al best imponerend. Yarah vond het allemaal zeer interessant en werd er dan ook erg blij van. Ik pakte wat brood uit mijn tas en gaf een stukje aan Yarah. Dat probeerde ze heel lief naar de eendjes te gooien. En toen kwam er een hele brutale eend wel heel dicht op Yarah en mij af.. Toen ik Yarah nog een stukje brood gaf om te gooien..

…toen pikte de brutale eend Yarah zo in haar hand!

Lief meisje toch.. Ik schrok me naar en Yarah helemaal. Ze ging hard huilen en ik pakte haar vlug op. Midden in een kring vol eenden en inmiddels ook een paar ganzen. Gelukkig kon ik Yarah redelijk snel troosten, maar van eenden wil ze niets meer weten. Ze kroop zowat in me als er eenden kwamen.

IMG_2347

Ik ken een meisje dat ook door een eend gepikt is en een echte angst voor eenden heeft en dat wil ik echt niet voor Yarah. Met dat in mijn achterhoofd besefte ik dat ik dit goed moest aanpakken, want samen met Yarah naar de eendjes gaan is iets wat ik nog vaak wil doen.

Hoe ging/ga ik er mee om?

  • Ik ging niet direct weg, maar bleef met Yarah op schoot zitten. Op deze manier keken we naar de eendjes en dat vond ze goed.
  • Ik praatte tegen de eendjes en gooide het laatste brood in het meer.
  • Samen met Yarah liep ik naar de vijver en zette haar op de grond. Ik bleef haar vasthouden en zo keken we naar de eendjes. Zo vond ze dat gelukkig wel goed.
  • Toen gingen we weer en hebben we samen naar de eendjes gezwaaid.
  • Daarna gingen we lekker in het park op het grasveld samen spelen en kon ze gelukkig weer hard lachen.
  • Ook zal ik binnenkort weer naar de eenden gaan om het te blijven doen en dan hopen we op een positieve ervaring.

IMG_2410

Het was even schrikken, maar ik hoop dat we gauw weer een positieve ervaring hebben bij de eendjes. Dit zal vast wel vaker gebeuren bij kinderen. Bij Yarah zat de schrik er alleen goed in. Hier wou ik dan ook op de juiste en goede manier mee omgaan voor haar.

Heb jij weleens zoiets meegemaakt bij je kind?

Liefs Wilma

17 thoughts on “En toen vond Yarah eendjes niet meer leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge