Help ik ben bang voor de tandarts

Help! Ik moet eigenlijk al een jaar naar de tandarts, maar ik wil niet. Daarom loop ik dan ook al een half jaar met een stukje van mijn tand. Valt niemand op toch? Ik blijf maar uitstellen, maar nu staat er dan echt een afspraak. Ik ben dus bang voor de tandarts! Waarom toch?

Eén feit staat vast en dat is dat ik geen goed gebit heb. Dat houd dan weer in dan ik om de zoveel tijd wel weer iets heb. Daar baal ik dan weer enorm van. Des te meer reden om naar de tandarts te blijven gaan zou je denken. Alleen ben ik er gewoon klaar mee. Vorig jaar had ik last van erge kiespijn. Ik was nog zwanger en er mochten dus geen foto´s worden gemaakt.  Volgens de tandarts moest het eigenlijk een wortelkanaal-behandeling worden, maar dit ging niet omdat hij dus geen foto´s kon maken. Hij ging het zo wel proberen. Joh, ik ging door de grond, wat een pijn zeg! De tranen sprongen gewoon in mijn ogen. Vreselijk! Ik zei thuis tegen Michiel, ik beval nog liever! Toen nog niet wetend wat een bevalling inhoud, haha! Ik moest maar gauw terug komen van de tandarts. Dit heb ik dus nog niet gedaan. Wat erg van mij hé en zo volwassen, maar niet heus.  Nu dacht ik, een jaar later, dan moet het er toch maar van komen en we gaan ervoor. De dag na mijn verjaardag staat hij dan gepland, gelukkig er niet voor!

Wat is er nou zo erg aan de tandarts?

 • niet de tandarts zelf, die is gewoon aardig
 • die geur alleen al, als je binnen komt
 • die geluiden die je hoort als je aan het wachten bent
 • de mensen die met dikke wangen proberen tot ziens te zeggen
 • en dan ben jij aan de beurt
 • hij met een tang in je tanden gaat prikken
 • je mond zo ver open moet doen dat je mondhoeken bijna uitscheuren
 • dat je natuurlijk weer gaatjes hebt
 • en niet zomaar één, maar een hele grote
 • of wel 6
 • dat betekend dat je weer terug moet komen
 • en daar kan je weer lekker tegen op zien
 • al dat boren
 • verdovingen
 • al dat slijm in je mond wat je niet weg kan slikken
 • en probeer jij dus met dikke wangen tot ziens te zeggen

Goed poetsen dus en nooit meer snoepen! Het spijt me tandarts, ik kan dat gewoon niet. Ja dat poetsen gaat wel lukken. Dat van dat snoepen niet. Snoep je vaak? Wat is vaak? Ik snoep weleens, ik lust wel een taartje of een koek. Is dat vaak, ik denk gewoon normaal?

Nu moet ik me volwassen gaan gedragen, want ik heb een kind. Ja dan moet ik zelf het goede voorbeeld gaan geven en dus netjes elk half jaar naar de tandarts gaan en net doen of ik het helemaal niet erg vind. Nee, dat gaat hem ook niet worden. Ik vertel wel dat mama het ook niet zo leuk vind, maar wel blij is dat haar tanden sterk zijn en dat ze daar dan goed mee kan eten!

Wat vind jij van de tandarts? en je kinderen?

Liefs Wilma

Volg je me al? FacebookInstagram

18 thoughts on “Help ik ben bang voor de tandarts

 1. Ik ben niet zozeer bang voor het tandarts bezoek, maar wel voor wat er daarna eventueel komen gaat. Tot nu toe heb ik één keer een gaatje moeten vullen maar die verdoving ging niet goed ofzo, man wat vreselijk. Dus ik begrijp wel dat je wel bang bent voor een tandarts bezoekje, maar uiteindelijk heb je alleen je zelf mee als je helemaal niet gaat, dus goed dat je een afspraak hebt gemaakt!
  Hanna @ eenbezigbijtje.nl onlangs geplaatst…Een stroompje gelukMy Profile

 2. Ja, ik ben echt onwijs bang voor de tandarts! Ik heb ook echt geen geweldig gebit. Tenminste, mijn tanden staan recht en ze zijn wel oké, alleen ze zijn heel broos. Ik poets twee of drie keer per dag en toch heb ik een gaatje. Maar ik ben veel te bang om ervoor naar de tandarts te gaan :( Die geur inderdaad alleen al, brrr.
  Kimberley onlangs geplaatst…Welke drie bloggers?My Profile

 3. Ik ben ook vreselijk bang voor de tandarts. Controle gaat nog, maar zodra er verdoofd moet worden bij boren etc. dan gaat het mis.
  Ik heb de vorige keer van de huisarts een pilletje gekregen (geen idee meer wat) en toen ging het fantastisch. Ik leek half stoned, had het idee dat ik maar een kwartier daar had gezeten en totaal geen angst/stress.
  De behandeling had 1,5 uur geduurd… ;)
  Vandaagismooi.nl onlangs geplaatst…Facebook like, deel & win actie voor kerstmisMy Profile

 4. Ik heb gelukkig geen angst voor de tandarts, maar mijn hobby zal het zeker ook nooit worden! Als kind had ik al een heel slecht melkgebit, alles gevuld wat er te vullen valt en zelfs het een en ander getrokken. Heel veel succes bij de tandarts.
  Bianca onlangs geplaatst…Wereld AIDS dagMy Profile

 5. Ik vind het ook echt vreselijk!! Heb een jaar geleden de moed gehad om terug te gaan en toen is het een tijdje goed gegaan, totdat ik een nieuwe tandarts kreeg die tijdens het verwijderen van een kies besloot gelijk even een verstandskies mee te trekken terwijl dat van te voren helemaal niet afgesproken was. Hij vroeg wel mijn toestemming maar met al die watten in mijn mond en verdoving was ik helemaal flabbergasted. Nu ben ik weer helemaal terug bij af.
  Jeanine onlangs geplaatst…Ontbijtpraat|Granola, het dertig seconden ontbijtMy Profile

 6. Ik ben ook heel lang heel erg bang geweest voor de tandarts. Had een slecht gebit (hoe goed ik het ook onderhield) en was een jaar of 5 niet geweest. Uiteindelijk toch gegaan en heb zitten huilen als een klein kind in de wachtkamer. Na een aantal behandelingen nu eindelijk wel een mooi gebit :)
  Birgit onlangs geplaatst…Het beestje heeft een naampjeMy Profile

 7. Leuk geschreven, zo herkenbaar! Ik durf ook niet, kreeg gister toevallig een brief dat het weer tijd was voor mijn controle… uh nee haha.
  Als kind rende ik altijd weg als we naar de tandarts moesten, dat komt omdat ze bij een controle een keer een aantal tanden van mijn melkgebit eruit trokken. Sindsdien ga ik er niet graag meer langs.
  Fenna onlangs geplaatst…Last minute cadeautipsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge