huisstofmijt

Huisstofmijt | een jaar lang hoofdpijn

Inmiddels is het verholpen, maar wat heb ik lang een ontzettend erge hoofdpijn gehad. Als ik op mijn voorhoofd drukte deed het zeer. Elke avond zat ik met bonkende hoofdpijn mijn slapen vast te houden en moest alles stil zijn. Uiteindelijk kwamen we er achter bij de dokter wat het was, ik was allergisch voor huisstofmijt.

Ik was natuurlijk al erg veel moe door de ziekte van Lyme en Pfeiffer. Ik ging er dus gewoon heel lang vanuit dat die hoofdpijn ook daar door kwam. Dankzij mijn moeheid dacht ik. Niet dus!

Inmiddels was ik al een poosje getrouwd en zei Michiel tegen me, we hebben nu een andere dokter, anders ga je daar nog een keer langs om te kijken waar die hoofdpijn door komt. Zelf heb ik meestal niet zo´n zin om snel naar de dokter te gaan, maar die hoofdpijn was echt niet te doen. Dus ik ging naar de dokter. Hij kwam al gauw met de vraag of ik ergens allergisch voor ben. Huh nee hoor?! Dat ben ik niet. Nou, dan gaan we daar eens op testen zei hij.

Ik kreeg bij de doktersassistente een plakstrip op mijn arm met allemaal cijfers. Bij elk cijfer maakte ze een heel klein sneetje en daar deed ze een druppel op van een bepaalde allergie. Als ik allergisch voor iets zou zijn, dan zou een druppel een bult worden. Dit was niet zo moeilijk te zien, het werd al heel snel duidelijk. Eén druppel werd een enorme bult.

Ik was dus allergisch. Voor huisstofmijt.

Blij dat ik was, dat er iets uit kwam. Ik ben al zo vaak naar de dokter geweest en dan kwam er niks uit. Ook ben ik allergisch voor honden, maar niet heel erg.

Voor de allergie huisstofmijt heb ik een neusspray gekregen die ik een paar dagen in de week moet spuiten. Dit helpt echt, wat een uitkomst! Ik heb gewoon geen hoofdpijn meer, ik moest er zelfs aan wennen. Ook dacht ik, wat heb ik mezelf aan gedaan om niet eerder naar de dokter te gaan. Wat een verschil! Als ik de neusspray wel eens vergeet dan merk ik dat snel en dan krijg ik weer erge hoofdpijn en raak ik snel weer verkouden met veel niezen. Dit laatste had ik eerder ook, maar nooit beseft dat het misschien van een allergie zou kunnen komen. Zo zie je maar, soms moet je toch gewoon naar de dokter gaan! Voor mij een hele uitkomst.

Ga jij snel naar de dokter? Laat het me weten in een reactie.

Liefs Wilma

9 thoughts on “Huisstofmijt | een jaar lang hoofdpijn

  1. Wat apart! Nooit geweten dat je er hoofdpijn van kunt krijgen (ook allergisch voor huisstofmijt), fijn en vooral geruststellend dat je nu weet waardoor jouw hoofdpijn kwam.

  2. Jeetje, wat een heftige reactie van huisstofmijt. Wat fijn dat je erachter bent gekomen dat daar je hoofdpijn vandaan komt. Of ik snel naar de dokter ga? Sinds ik een klein meisje heb, ga ik liever te vaak dan te weinig (met haar). Let wel, alleen als ik een ‘niet-pluis’-gevoel heb. En moederinstinct is echt wel te vertrouwen volgens mij. Gek genoeg ben ik zelf minder vaak gegaan dan vroeger. Maar als ik mij zorgen maak? Dan ga ik liever wel dan niet…
    Rory onlangs geplaatst…Taboe #2: Ik kan mij mijn leven wèl voorstellen zonder babyMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge