Ik ben niet Perfect!

 

Ik ben niet perfect, mijn hele leven niet. Ik ga het ook nooit worden. Is dat balen? Misschien wel. Wie is wel perfect? Die vraag kan je jezelf ook stellen. Naar mijn mening niemand. Toch maakt het perfecte beeld mij onzeker. De vraag is waarom?

Het perfecte beeld kom ik zo vaak tegen in het leven. Zo zou het moeten, zo zou jij moeten zijn, zo zou jij er uit moeten zien. Het maakt mij onzeker, want ik voldoe niet.

Een perfect mens zijn. Knap, slank en leuk gekleed zijn. Leuk, grappig en lief. Altijd klaarstaan en behulpzaam zijn. Goed opgeleid zijn en een goede baan hebben. Nou zo kan ik nog wel even doorgaan. Duidelijk dat ik niet kan voldoen aan dit alles. Maar ik zou het zeker willen. Jaren ben ik onzeker geweest over mijn uiterlijk. En niet een beetje, maar heel erg. Vooral over het dun zijn en dus ging ik mijn best doen om af te vallen. Wat dus helemaal niet nodig was. Kleding vond ik altijd leuk, dus ik vond dat dat wel goed zat. Helaas werd ik ziek, dus kon ik niet meer alles. Met mijn opleiding moest ik stoppen. Weg diploma en goede baan. Ik was moe en lag de eerste periode veel op bed. Ik kon en kan dus niet aan dit beeld voldoen.

Een perfecte (huis)vrouw zijn. Toen ging ik trouwen, we kochten een huisje en wat waren we er blij mee. Een nieuwe toekomst tegemoet. Het huishouden kwam op mijn schouders. Helaas was het met mijn gezondheid nog steeds niet goed. Ik deed wat ik kon in het huishouden en dat ging steeds beter. De perfecte huisvrouw was ik in ieder geval niet. Simpelweg omdat ik het niet kon, vanwege mijn gezondheid. Toch zag het er netjes uit en was het vooral in mijn ogen niet perfect. Een perfecte vrouw zijn, altijd blij en grappig, humor en tijd voor een goed gesprek. Liefde voor elkaar en veel tijd. Elkaar loslaten om naar vrienden te gaan. Nou hier voldoe ik dan beter aan. Behalve dat ik niet altijd leuk en grappig ben. Ik ben nou eenmaal erg moe en heb veel hoofdpijn. Dan kan ik niet altijd leuk zijn en overal zin in hebben.

Een perfecte moeder zijn. Vorig jaar December werd onze Yarah geboren. Weer een nieuwe fase in. Een hele leuke fase, maar zeker ook vol onzekerheden. Ja ervaring had ik wel met broertjes en zusje, maar dit meisje was toch echt van ons alleen. Doe ik het goed? Ach, sommige dingen kunnen vast beter. Ik weet niet of er een perfect beeld is voor een moeder, want er zijn zoveel verschillende moeders. Veel liefde geven, aandacht en tijd. Toch consequent zijn, ook al moet je om ze lachen. Onzeker was en ben ik zeker. Hoeveel voedingen moet ik geven? Moet ik een voedingsschema gebruiken? of gewoon op verzoek? Zou ze wel goed groeien? Eet ze wel genoeg. Zou ze mij wel lief vinden?

hsfile_233155

Wat ik geleerd heb van voorafgaande jaren is dat je jezelf mag zijn. Dat er geen perfect beeld bestaat, omdat die er niet is. Niemand is perfect, maar wel uniek. Vertrouwen hebben in jezelf, dat je oke bent. Dat het huis niet perfect schoon hoeft te zijn en dat Yarah zeker wel van je houd! Dat ik geen werk heb, maakt niet uit voor wie ik nu ben. Ja ik wil graag werken, maar ik moet vertrouwen hebben dat ik weer fit mag worden. Dat ik dan meer kan aanpakken. Tevreden zijn met hoe het is, accepteren hoe je bent. Al denk ik dat ik altijd onzekerheden zal houden, je kan je leven lang leren.

Hebben jullie onzekerheden? Wat zijn jullie onzekerheden? Laat het me weten in een reactie, want ik ben er erg benieuwd naar.

Liefs Wilma

 

2 thoughts on “Ik ben niet Perfect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge