jonge moeder zijn

Jong moeder zijn is geweldig | lijstje van 5

Jong moeder zijn is heel leuk! Niet iedereen zal geloven dat ik al een kindje heb. Als ik dat vertel kijken ze je soms verbaasd aan. Jaja! Ik ben een jonge mama en dat is heel leuk! Ik hoor je alleen al denken, waarom is jong mama zijn zo leuk?

Jong moeder zijn is super leuk

Vol liefde & energie
Ja, ik geloof dat iedere moeder dat heeft hoor, maar als je jong bent ben je nog vol energie. (Bij mij is dat niet altijd zo geweest om gezondheidsredenen) Lekker gek doen en je kind een overdosis liefde geven. Dansen door de kamer en tot wel 1000x Jan huigen in de ton spelen, want dat vind ze zo leuk!

Flexibel & Relax
Ik ben best wel flexibel. Kan Yarah dat middagslaapje even niet houden? Who cares? dan slaapt ze toch daarvoor of erna?! Dat moet best een keertje kunnen! Loopt het verjaardagsfeestje een beetje uit? Prima! Yarah heeft het namelijk ook nog erg naar haar zin en anders neem je toch een bedje mee? Geen probleem. Stressen omdat je wel wilt en je moet zoveel meenemen? Nou ik niet hoor, ik gooi gewoon snel wat in die luiertas en vergeet ik iets? dan komt dat ook wel weer goed.

IMG_2182

Hippe mama
Welk kind vind het niet leuk als zijn of haar mama nog hip is? Ik doe wel mee met al die gekke trends. Cut outs en ruffles. Kom maar op. Nieuwe social media kanalen die je moeder ook nog begrijpt. Nieuwe woorden die op dat moment hot zijn. Niet altijd handig natuurlijk als ze weet waar je het over hebt, maar toch wordt het stiekem wel gewaardeerd.

Kind heeft lang zijn/haar ouders
Fijn toch als je lang je ouders bij je mag hebben?! Als je dus jong mama mag worden, kan je dat ook lang van ze zijn. Mits er iets erg gebeurd natuurlijk. Je kan er altijd voor je kind zijn en hun kunnen lang bij je terecht, een fijn idee nietwaar?! Ook als je oma word is het leuk als je genoeg energie voor je kleinkinderen hebt.

Sterker lichaam
Als je jong zwanger word heb je toch nog een fitter en sterker lichaam. Een lichaam die een zwangerschap beter aan kan. Ook is er minder kans op complicaties en meer kans op een gezond kindje.

Natuurlijk kunnen al deze voordelen voor jong moeder zijn ook gelden voor wat oudere moeders. En een oudere moeder zijn heeft ook weer voordelen. Zelf ben ik op mijn 20e (dag voordat ik 21 werd) moeder geworden. Best wel jong, maar ik geniet er enorm van. & inderdaad, het moederschap in het algemeen is heus niet alleen maar rozengeur en maneschijn.. Soms kan het ook pittig zijn, maar het maakt het alles waard!

Ik vroeg me af, wanneer ben je nou eigenlijk een jonge mama? Laat het me weten in de reacties, want ik ben best benieuwd hoe jij daar over denkt.

Liefs Wilma

23 thoughts on “Jong moeder zijn is geweldig | lijstje van 5

 1. Ik vind dit soort lijstjes eigenlijk altijd heel irritant. Alsof het een soort wedstrijdje is. Zoals je weet, heb je niet altijd een keuze. Bovendien kan ik de meeste redenen die je noemt, ook meteen weer weerspreken. Ik heb een veel sterker lichaam dan iemand die jong moeder wordt en overgewicht heeft bijvoorbeeld en ga zo maar door. En ik kan je ook 30 redenen opnoemen waarom het leuk is om op wat oudere leeftijd kinderen te krijgen. Maar dat ga ik niet doen! :)
  Karen onlangs geplaatst…Gevulde paprika met gehaktMy Profile

  1. Haha dat kan, maar voor mij is het zeker geen wedstrijdje hoor. Ik ben een jonge moeder en dit vind ik er fijn aan. Ik zet niet voor niks onderaan dat dit ook voor wat oudere moeders precies zo kan zijn ;) & ja een oudere moeder zijn heeft ook weer voordelen dat begrijp ik.

  1. Dat zijn inderdaad weer voordelen voor een wat oudere moeder, die zijn er zeker ook ;) En alle voordelen die ik noemde kunnen ook voor heen gelden, dat stond er ook bij ;)

 2. Die verbaasde blikken ken ik wel! Ik denk dat allebei kanten wel zijn voor en nadelen heeft. Een hippe mama is toch wel heel erg leuk, je niet schamen voor je moeder omdat ze er bij loopt als een oud dametje. Haha is ook niks verkeerd mee hoor, dan is ze nog steeds even lief. Leuk geschreven.
  Lilian onlangs geplaatst…Plannen voor de blogMy Profile

 3. Ik heb zelf een nicht van 43 die nu zwanger is van haar eerste kindje en ik moet bekennen, deze nicht is nog veeelll fitter en af toe ook hipper dan ik. Al begrijp ik wel wat je bedoelt. Bizar misschien, maar dat moedergevoel had ik al toen ik kind was. Ben dan ook met 23jr moeder geworden van de eerste. Ik vind het heerlijk!
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Holy moly, wat nu!My Profile

  1. Wat leuk dat ze zwanger is! Ik geloof ook zeker dat dat kan! Ik ervaar het zo omdat ik een jonge mama ben ;) Fijn dat jij het ook heerlijk vind!

 4. Ik ben net voor het eerst moeder geworden (toen nog net geen 31). Toen ik jouw leeftijd was, had ik ook de wens om snel zwanger te worden. Ik ben toen nog niet aan kinderen begonnen, omdat ik er mentaal gezien nog niet klaar voor was. Ik ben blij dat ik gewacht heb. Ik denk dat het toen niet goed gekomen was. Dit bedoel ik niet als kritiek naar jou toe. Ik bedoel er alleen mee te zeggen dat jong moeder zijn niet in alle gevallen even voordelig is. Ik ben blij dat het jou wel goed bevallen is om een jonge moeder te zijn.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Nieuw projectjeMy Profile

 5. Mij lijkt het erg mooi om jong moeder te worden. Ik ben het met je eens dat je dan veel flexibeler bent, dit weet ik door ervaringen in mijn omgeving ;) Maar dit kan uiteraard per persoon verschillen. Ik hoop zelf ook een jonge mama te worden. Hiermee doel ik op 20/21/22 jaar ongeveer. Maar goed, je weet nooit!
  Marlinda onlangs geplaatst…Oudjaar & cadeautjes!My Profile

 6. Ik ben nu 27 en net voor de tweede keer moeder geworden (ik was 26 toen ik dat voor de 1e keer werd). Voor mij voelt het ook wel als jonge mama, met name ook omdat in mijn omgeving nog niemand zo ver was. Maar iedereen moet vooral moeder worden op het moment dat ze daar aan toe zijn, of je dan jong bent of al (wat) ouder. Alles zal zijn voor- en nadelen hebben, zoals je ook al zegt.
  Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Ninthe, ons moedertje in spéMy Profile

 7. Haha, leuk lijstje! Ik heb jonge ouders en die zullen zich zeker in bovenstaande punten herkennen. Mijn motto is: Je wordt moeder als je er aan toe bent. Of dat nu op je 19e of 40ste is, even zo gezegd. En het is natuurlijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zelf ben ik 29 en moeder van een zoontje van drie maanden. Die heeft dus een jonge opa en oma om mee te ravotten, later. Ik dacht “vroeger”, toen ik jouw leeftijd had (jee, wat klinkt dit ouwelijk) dat ik misschien ook wel jonger moeder wilde worden, maar toen was ik te druk met mijn studie en sociale leven.
  Nina onlangs geplaatst…Update: James twee maanden, tijd om bij te kletsen!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge