kraamtijd

A mom´s diary | de kraamtijd van Romin

Een nieuwe rubriek. A mom´s diary. In deze rubriek kan je meelezen wat er afspeelt in mijn leven. Vandaag een kijkje in de kraamtijd van Romin. Was het een fijne week? Of erg pittig? Ik kan je vertellen dat er heel veel liefde was en een hoop kraamtranen.

 kraamtijd

Maandag

Vandaag de dag dat ons zoontje Romin is geboren. snelle bevalling. In de ochtend een afspraak met de verloskundige. Daar werd ik gestript om de bevalling op te wekken. Nou dat werkte, want de bevalling werd direct in gang gezet. Ik zal binnenkort mijn bevallingsverhaal delen, dus hoe dat verder is gegaan kan je dan lezen. Om 17.36 werd onze zoon Romin geboren. Wat een liefde op het eerste gezicht. Ja ook bij een tweede kindje is dat er direct. Zoveel liefde. Zo fijn dat alles dan goed mag zijn. Om half tien kwamen we thuis en zat daar op de stoeprand mijn lieve vriendin te wachten. Zij is onze kraamzuster de komende tijd. Michiel ging daarna Yarah ophalen, want wat wilde ik graag ook mijn meisje erbij hebben. Ik moest wel wat traantjes laten, ik miste haar gewoon zo erg. Het voelde niet compleet zonder haar erbij. Toen Yarah kwam heb ik heerlijk met haar geknuffeld en naar bedje gebracht. Spannend, we gaan de eerste nacht in met onze baby. Hoe zou het gaan?

 

Dinsdag

Na een nachtje niet slapen een nieuwe spannende dag met onze nieuwe mini. Hij deed het trouwens heel goed, ik moest alleen zelf veel verwerken en wennen aan alle geluidjes. Er kwam veel visite, onze ouders ook natuurlijk. Iedereen wilde de baby wel komen bewonderen. Toch best wel pittig hoor, ik ben daarna dan zo moe. Yarah is helaas best wel ziek, ze heeft hoge koorts vandaag. Zo zielig voor mijn meisje. Ik wil er helemaal voor haar zijn, dat gaat niet altijd natuurlijk. Gelukkig is papa er en kan hij haar ook extra knuffelen. Ben zo blij dat Michiel en Yarah zo goed ook samen zijn. Wat is Romin lief en geniet ik veel van hem. Ik ben helemaal verliefd op hem. Hij is een enorm lieve zoete baby, zou dit zo blijven? Zo klein dan weer, zo bijzonder. Romin is erg misselijk, zo zielig. Veel slikken en kokhalzen van het vruchtwater. Ook kreeg ik lieve bloemetjes van Michiel met een heel lief kaartje met zulke lieve woorden. Ik hou van hem. Wat zijn we een goed team samen!

Woensdag

Ik voel me erg goed vandaag, yeey! Ik heb wat meer geslapen en heb echt adrenaline. Ik loop al veel rond, een beetje teveel volgens mijn lieve vriendin, de kraamverzorgster. Ik wil alles gewoon heel graag normaal houden voor Yarah. Ik ben trouwens heel blij dat mijn vriendin mag kramen bij ons, zo leuk! Ook voor Yarah heel fijn, een bekend gezicht. Ze kraamde ook bij Yarah. Vandaag lekker veel knuffelen en ging Romin voor het eerst in badje. Wat vond hij dat fijn, hij viel half in slaap. Zo lief!

Donderdag

Vandaag ben ik heel erg moe. Veel kraamtranen en knuffelsessies, hihi. Ik voel me soms onzeker, vooral richting Yarah. Ze is mijn meisje en ik hou zo zielsveel van haar. Ik wil haar niets tekort doen. Gelukkig weet ik dat ik dat niet doe en ze heel veel van mij houd! Romin doet het fantastisch. Zo lief en hij had goed geslapen, fijn! Ik voel me zo enorm trots op mijn gezin. Alles mag zo goed gaan. Vandaag had ik wel veel last van stuwing, niet zo fijn, maar het hoort erbij hé.

Vrijdag

Vandaag begon de dag met een snelle douche. Romin kreeg al vroeg een hielprik en gehoortest. Even niet zo fijn, maar hij deed het erg goed. Gelukkig was het ook allemaal goed. De nacht had ik heel erg slecht geslapen. Romin had zo´n last van zijn buikje, zo zielig. In de middag hadden we een newborn-lifestyle fotoshoot met Andrea Labeur. Yarah was net heel erg moe, dus die staat er niet echt op. Wel een aantal knuffel foto´s, hihi! Gelukkig hebben we veel mooie foto´s van haar bij de vorige fotoshoot. Ik ben zo trots op haar. Ze is zo lief. Romin´s speen viel en ze stopte hem terug in zijn mondje. Ook kreeg hij vandaag voor het eerst een kusje en kijkt ze steeds vaker even naar de baby. Romin had vandaag nog steeds veel last van zijn buikje en dat was even niet fijn. Romin kijkt zo goed de wereld in, hij kijkt je echt een soort aan. Zo leuk om te zien. Ik kan uren naar hem kijken. Ondanks mijn moeheid geniet ik zo erg van mijn gezinnetje, dat is geweldig. Ik voel zo dankbaar en trots.

Zaterdag

Wauw, deze nacht heb ik gewoon best aardig geslapen. Ja, gebroken is die nacht toch wel. Maar nu kwam hij netjes om de drie uur voor een voeding. Afgelopen nachten was dat wel even anders. Ik begon de dag vol goede moed en voelde me weer heel wat waard. Totdat er bezoek kwam. Dat was erg gezellig. Alleen daarna was ik weer helemaal moe. Mijn lichaam kan toch nog niet zoveel hebben. Het sneeuwde bij ons en dat had Yarah nog niet eerder gezien, ze vond het erg bijzonder en is lekker naar buiten gegaan. Romin deed het super vandaag, wanneer niet? Wat is hij prachtig. Ik voel zoveel liefde voor hem. Die kleine vingertjes, de geluidjes die hij maakt. Liefde voor altijd. Yarah klom vandaag bij hem in de box, heel voorzichtig ging ze naast hem zitten. Smelt smelt.´s middags kwam de verloskundige, daar heb ik gezellig mee gekletst. We konden het altijd zo goed met elkaar vinden, dat was erg leuk! Nu is het avond en ben ik lekker rustig op de bank dit aan het typen. Romin ligt naast me in zijn babynestje lekker te slapen. Hij is helemaal tevreden en geniet heerlijk van hem. Yarah slaapt en Michiel is de vaatwasser aan het legen. Hihi! Zo gaan we lekker slapen en hopen we op een goede nacht.

Ik kijk met een heel fijn gevoel terug op deze kraamtijd. Wat een fijne, maar soms ook pittige dagen. Als ik eraan terug denk dan denk ik aan veel liefde, voor Romin en voor Yarah. Verliefd op mijn tweede kindje, zo mooi en prachtig. Zo klein en wat is het een lieve zoete baby. Hij huilt bijna niet en slaapt al erg goed. Trots op Yarah dat ze het zo ontzettend goed doet. Ze is zelf nog maar zo klein. Ik voel me zo trots op mijn gezin, zeker als Yarah toenadering zoekt naar Romin, echt dan smelt mijn hart. Ik voelde me onzeker deze week, maar het kwam allemaal goed. Beter dan ik had durven dromen. Ik hou zoveel van Michiel, hij is er al die tijd voor me. Een sterk team. Mijn lieve vriendin die kraamde bij mij, zo fijn en bijzonder. Visite krijgen vind ik best wel leuk, maar ook erg pittig. Elke keer was mijn energie daarna helemaal op. Mijn lichaam moet bijkomen van alles, logisch. Het was een prachtige tijd om te herinneren deze kraamtijd!

Liefs Wilma

10 thoughts on “A mom´s diary | de kraamtijd van Romin

  1. lieve Wilma, wat een mooi stuk heb je weer geschreven! Heerlijk, dat Michiel nog thuis is en dat je nog even bij kan komen van alle veranderingen! Nog lekker veel uitrusten tussendoor en genieten van je schatjes! Liefs van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge