13 maanden

13 maanden| een lieve eigenwijze dreumes

Eigenlijk is Yarah al iets meer dan 13 maanden oud. Wat heeft ze al veel geleerd. Inmiddels kan ze al een paar woordjes zeggen en kan ze al lopen. Een eigen willetje heeft ze ook en die maakt ze dan ook goed duidelijk. Een lieve eigenwijze dreumes die veel aan het ontdekken is.

Grenzen aangeven en op ontdekkingstocht 
Eigenwijs is mijn meisje wel, dat is niet sinds pas hoor. Vanaf dat ze iets meer ging begrijpen had ze al een eigen willetje. Wilde ze geen boterham, dan ging die er niet in ook. Nu ze iets ouder is merk ik dat ze me gaat testen en dan komt het er op aan. Grenzen aangeven, dat vind ik erg belangrijk. Ook vind ik dat Yarah dingen moet kunnen ontdekken en daar laat ik haar dan best wel vrij in. Hoe leer je het anders? Tsja, de woonkamer ligt dan soms wel vol rommel. Dat moet gewoon kunnen hoor. Ik kan er zo van genieten als ik haar in haar spel bezig zie. Als het schoenenkastje word geleegd of de luiertas. De kastjes in de woonkamer wil ze graag ook onder handen nemen, maar dan spring ik er toch maar gauw tussen. Sommige dingen mogen echt niet, zoals mijn camera pakken of lekker op mijn laptop slaan. Dan hoef ik alleen maar Yarah te zeggen en ze begrijpt me al. Dan schudt ze haar hoofdje Nee. Zo schattig vind ik dat dan. Als iets echt niet mocht zei ik altijd ´Nee´ en dan schudde ik mijn hoofd, vandaar.

IMG_9764

Yarah kan lopen en woordjes zeggen
Jullie hebben al kunnen lezen dat Yarah kan lopen. Zo trots was ik. Het is echt geweldig om haar de eerste stapjes te zien maken. Het werden er steeds meer, tot ze opeens een heel stuk liep. Nou ik glom van trots hoor. Ik vind dat ze het best snel kan met 13 maanden. Yarah loopt nu best wel veel en dat is zo leuk om te zien. Ze struikelt nog vaak, maar gaat daarna onverstoord weer verder. Ook merk ik dat Yarah mij een stuk meer begrijpt. Nee is nee en als ik haar naam roep kijkt ze op. Als ik drinken zeg, gaat ze haar fles halen. Als ik knuffel roep, gaat ze op zoek. Dit alles is zo leuk om te zien. Ze kan zelf ook steeds meer woordjes zeggen. Papa en mama dat kon ze al. Nu kan ze ook veel woordjes met de B zeggen. Als ze valt dan kijkt ze naar mij en zegt ze ´bom´. Yarah is trouwens ook helemaal niet verlegen. Zo loopt ze uit zichzelf naar anderen toe en gaat zomaar op hun schoot zitten. Overal gaat ze op verkenningstocht en dat is super leuk om te zien en een beetje spannend voor mama, haha!

13 maanden sprong en aandacht vragen
Yarah had veel last van deze 13 maanden sprong. Ik moet zeggen dat dit toch wel de heftigste sprong is tot nu toe. Dit zal vast dan ook komen dat ze nu kan lopen. Yarah was erg hangerig en wilde veel bij mij zijn. Zo had ze veel nieuw speelgoed voor haar verjaardag gekregen waar ze heel zoet alleen mee kon spelen. Na twee weken opeens niet meer en wilde ze alleen nog spelen met mij. Heel lief natuurlijk, maar je doet niet zoveel. Als ik aan het koken ben dan hangt ze aan mijn been. Ook hebben we een schommel en daar gaat ze onder zitten en een beetje huilen omdat ze er in wil, maar dat kan natuurlijk niet altijd. Tsja, best lastig, het aandacht vragen en uittesten van mij. Gelukkig besef ik me goed dat dit allemaal een fase is die weer overgaat. Elke sprong brengt weer leuke dingen met zich mee ;) Ik geniet erg veel van haar en ben in ieder geval erg dankbaar dat ik zoveel tijd met haar mag doorbrengen. Het is echt mijn lieve ondeugende en eigenwijze meisje!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met sprongetjes en de overgang van baby naar dreumes. Hebben jullie tips? 

Liefs Wilma

12 thoughts on “13 maanden| een lieve eigenwijze dreumes

  1. Wat heerlijk om te lezen! En wat een prachtig meisje :D Hihi Naomi schudt nu ook nee, maar dat doet ze te pas en te onpas haha. Toch vind ik het ook al heel schattig. Ik vind het ook snel hoor lopen met 13 maanden, super knap van haar. Die sprongetjes zijn heel zwaar… die 13 maanden sprong duurt nog wel even hier, maar hoor van veel mama’s dat deze echt pittig is! Leuke update ;-)
    Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Deze blogs vonden jullie het leukst! – Januari 2016My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge