Het moment van de 12 weken echo

Al dagen was ik stiekem toch een beetje zenuwachtig. Zou alles goed zijn met de baby? Soms had ik last van steken in mijn buik, vooral als ik veel deed. Dan ga je je toch een beetje druk maken. Afgelopen woensdag was het dan zover, eindelijk mochten we ons baby´tje weer zien. Zo spannend en ik had er mega veel zin in. Hoe verliep de 12 weken echo?

Best een beetje zenuwachtig

Zoals hierboven staat was ik best een beetje zenuwachtig. Het is toch een belangrijke echo. Stel dat het hartje opeens niet klopt?! Dat was toch wel mijn grootste nachtmerrie. Je kan er genoeg verhalen over lezen. Het hoeft heus niet alleen helemaal op het begin mis te gaan. Maar ik probeerde dat allemaal maar een beetje te laten varen. Tot zover ging het goed.

Tegelijkertijd had ik mega veel zin in de echo. Ik zou mijn kindje weer zien, ook zou je bij deze echo al een stuk meer kunnen zien dan de 8 weken echo. Ik weet nog hoe bijzonder ik de 12 weken echo bij Yarah vond, echt geweldig.

Ik was op slag verliefd!

Michiel had een dagje vrij genomen, het was wel leuk dat hij mee ging naar de echo en ook zou het heerlijk weer worden. Konden we mooi er een leuk dagje van maken. Ook Yarah ging gezellig mee. We mochten al snel naar binnen en gingen we ons kindje bewonderen. & daar was hij dan, ons baby’tje. Ik keek direct naar het hartje en… jawel het klopte ik was direct zo blij en opgelucht. Wat een wondertje, zo mooi. Ik zag al armpjes en beentjes en wat kon je de baby goed zien op de echo. Ook was hij aan het springen en draaien, echt zo leuk! Al zijn die bewegingen nog niet bewust, maar reflexen. Ik was op slag verliefd. Als je je afvraagt of je net zoveel van een 2e kindje kan houden als van je eerste, ja! Ik heb daar ook veel over nagedacht, hoe zou dat zijn? Bij deze echo werd het helemaal bevestigd, ik hou van je, nu al! Ik kreeg zelfs tranen in mijn ogen, dit wondertje groeit in mijn buik. Zo prachtig, wat ben ik dankbaar.

Was jij ook gespannen voor een echo? & had je dat gevoel ook dat je in één keer verliefd werd?

Liefs Wilma

14 thoughts on “Het moment van de 12 weken echo

  1. Het is een heel bijzonder moment, die 12-weken echo! Wat fijn om te horen dat alles goed was. Ik vond het zelf niet zo zeer spannend om te horen of alles goed was, maar wel een soort van bevestiging dat ik écht zwanger was, dat ik het écht kon gaan geloven. De 12-weken echo was voor ons de eerste echo in de zwangerschap, dus op dat moment dat je voor het eerst ziet dat er écht een kindje in je buik zit…. Kippenvel!
    Cindy – levenalsmama.nl onlangs geplaatst…Video | Ninthe’s eerste levensjaar in 2,5 minuutMy Profile

  2. Ik heb al wat echo’s gehad maar iedere keer vind ik het weer zo spannend. In januari hebben wij nog een missed abortion meegemaakt bij 11 weken en dan ben je toch bang voor herhaling. Gelukkig gaat nu alles goed :D . Vandaag mogen we weer een keer omdat onze kleine niet mee wou werken met de nekplooimeting vorige week haha.
    Hopelijk voel je je goed :)

  3. Fijn dat alles goed is met jullie mini! Ik kan me dat eigenlijk niet meer zo herinneren. Ik weet dat ik bij de eerste echo (9 weken) enorm zenuwachtig was of we een kloppend hartje zouden zien maar bij de volgende echo’s had ik er alle vertrouwen in dat het goed was.
    Charlotte onlangs geplaatst…Mega Action shoplogMy Profile

  4. Herkenbaar! Ik zoek ook altijd meteen het hartje. Ik krijg geloof ik 12 augustus de 12 weken echo. Ook zo bang dat het hartje niet klopt. Zo opgelucht als alles weer goed is he? Snap je heel goed. Fijn dat alles goed is!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge