nesteldrang

Nesteldrang alleen dat woord al

Wat heb ik een hekel aan dat woord. Ik heb een hekel aan een heleboel woorden trouwens, maar deze hoort daar helemaal bij. Heb je al nesteldrang vragen ze dan. Of ik het wil weten of niet, stiekem toch ook wel. Alleen dat woord, het klinkt zo vreselijk. Toch moest ik er ook aan geloven.

Weken gaf ik er niks om. Die babykamer kwam er wel. Die kleertjes werden wel gewassen en dat huis is toch zo opgeruimd?! Ik was meer bezig met mij voor te bereiden dat er een jongetje in dit huis kwam wonen en wat is überhaupt mijn smaak voor hem was.

Totdat die vraag kwam: ´Heb je al nesteldrang?´

O nee, krijgen we dat weer. Iedereen die dat gaat vragen. Toen die vraag mij voor het eerst gesteld werd had ik daar zeker nog geen last van. Nu al, dacht ik. Ik wist nog wel dat ik bij Yarah op het eind alles wel netjes wilde hebben en zelfs kastjes opnieuw uitzocht. Ergens geloofde ik daarom wel dat het nu ook zou komen.

Nesteldrang, ik heb alleen zo´n hekel aan dat woord. Drang om te nestelen of wat dan ook. Haha! Eigenlijk klopt het best wel een beetje. Je wilt dat kamertje op orde hebben. Die kleertjes gewassen hebben. De vluchttas moet klaar staan. Ook het huis moet netjes opgeruimd zijn en nog wat kastjes geordend voor de kraamverzorgster. En nu bij een tweede kindje moet er nog een tasje klaarstaan. Want de kleine dame zal ook plotseling moeten gaan logeren. En stel dat ze nou niet weten wat ze aan moet, of het rare combinaties zijn. Ik zoek wel vast wat kledingsetjes uit bij elkaar. Tsja een hoop over na te denken hoor.

Bam! Zo rond week 34 was het daar dan ook. Nesteldrang was ingetreden.

Het babykamertje was nog niet klaar. Lang niet zelfs en het schoot maar niet op. Een man die het erg druk had en toch eerst bepaalde dingen moest doen voordat ik ook kon gaan helpen. Onze babykamer moest namelijk uit niets gemaakt worden. We hadden een grote overloop boven met een inloopkast. De kast is er uitgesloopt en daar is een klein kamertje gemaakt. Op den duur vond ik het niet meer leuk. Mijn baby moest toch ook een plekje krijgen en wat als ik opeens moest bevallen. Dan was er niets klaar. Gelukkig hebben we veel hulp van lieve vrienden en familie gekregen en is het kamertje dan nu eindelijk klaar. 3 weken voor de uitgerekende datum! Haha! Ik heb het toch ook wel nodig om af en toe in het kamertje te zijn en de kleertjes te wassen en zo mentaal voorbereiden op de bevalling. Ik was er anders gewoon nog niet klaar voor.

Alle spulletjes zijn nu wel ongeveer gekocht. Ik had een heel lijstje hoor, maar je kan ook niet alles hebben. Het belangrijkste hebben we dus aangeschaft. Nieuwe lakentjes, kleertjes, maxicosihoes en dekentjes. Wat decoratie voor het kamertje, want het is wel zo leuk als die er gaaf uit ziet. Zo heeft Yarah een mooie meisjeskamer en krijgt onze babyboy een stoere jongenskamer. Ook heb ik nog nieuwe hoeslakens en een dekbedovertrekset gekocht. Toch wel fijn als er allemaal mensen naast je bed staan, dat dat er nog een beetje uit ziet.

Laatste dingetjes

Nu nog de ramen zemen, grasmaaien en het huisje op orde houden en dan is alles klaar. Oh ja, en nog wat extra dingen voor in de vluchttas, want dat heb ik nog niet helemaal klaar staan.

Tsja, ook al heb ik een hekel aan het woord. Ik doe er ook gewoon aan mee. Heb of had jij last van nesteldrang toen je zwanger was?

Liefs Wilma

2 thoughts on “Nesteldrang alleen dat woord al

  1. Wat leuk om te lezen, en ik moest erg lachen om het grasmaaien. haha. Ondanks het zo’n stom woord is, denk ik wel dat het ‘gezond’ is. Alles komt goed, en zo te lezen heb jij het belangrijkste op orde. Reden genoeg om lekker uit te rusten en te wachten op wat komen gaat. Geniet ervan! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge