tips tegen een dip

Mijn tips tegen een dip

Soms zit het even niet mee en is er de kans dat je in een dip raakt. Helemaal niet gek, iedereen heeft dat wel eens.  Ook ik heb daar soms last van en deel jullie mijn tips tegen een dip!

Wanneer kom ik in een dip?

 • Wanneer ik slecht heb geslapen
 • Als ik veel ziek ben
 • Als het niet goed gaat met mijn gezondheid
 • Slechte herinneringen
 • Nare dingen die op mijn pad komen

Ja ik wil ook wel eens in die dip blijven hangen. Lekker in mijn pyjama op de bank mijn dag starten met een koek. (Gelukkig komt dit niet al te vaak voor) Ik denk dat iedereen wel weet dat je er zo niet gaat uitkomen. Door mijn dipjes heb ik geleerd hoe ik uit mijn dip kan komen. Graag deel ik deze tips met jou!

Tip 1 | praat erover met iemand die je vertrouwd
Voor mij is het erg belangrijk dat er een persoon is die ik volledig kan vertrouwen en mij helemaal kent. Zo kan ik met hem/haar praten over wat mij dwars zit. Meestal is dat bij mij Michiel. Het kan enorm opluchten als je het hebt geuit. Zo zat ik laatst in een dipje omdat ik dacht dat het eindelijk beter met mij ging. Mijn gezondheid was ook een stuk beter, maar toen ging het weer minder. Mijn hoop vervloog weer. Zo kwam ik in een dip. Toen ik alles had geuit bij Michiel, is die dip zo goed als weer over.

Tip 2 | Verzorg jezelf goed, dat verdien je!
Het is heel erg makkelijk als je je rot voelt om in bed te blijven liggen. Zo kruip ik dan graag onder een deken op de bank in mijn pyjama. Hier help je jezelf niet mee. Soms is het goed denk ik dat je wel even dat momentje pakt. Je mag je heus wel even rot voelen. Probeer alleen daarna jezelf weer te herpakken. Kleed jezelf mooi aan, was je gezicht en kam je haar. Lach eens in de spiegel naar jezelf en zeg, het komt allemaal heus weer goed!

Tip 3| Schrijf alles van je af.
Wat mij wel eens heeft geholpen is om het van je af te schrijven. Niet altijd is er iemand die voor je klaarstaat en precies ziet dat er wat is. Zo is het soms fijn om alles wat je dwars is op te schrijven. Schrijf het allemaal maar op. Daarna bekijk je nog eens goed wat je hebt geschreven en dan verscheur je het papier boven de wc. En dan gewoon doorspoelen. Echt, dat geeft een fijn gevoel. Alsof het helemaal van je weggeschreven is.

Tip 4 | Ga naar buiten of doe iets leuks.
Het helpt mij ook echt om tegen mezelf te zeggen, kop op Wilma nu ga je er wat aan doen. Dan ga ik even lekker naar buiten met Yarah. Haar blijde gezichtje en de frisse lucht doet me dan weer erg goed. Het geeft weer nieuwe moed. Kijk eens om je heen en geniet van wat je ziet. Je kan ook gezellig even afspreken met een vriend of vriendin. Direct een goed moment om tip 1 op te volgen.

Tip 5 | Eet gezond.
Die zag je natuurlijk al aankomen. Gezond eten is natuurlijk een must. Het geeft nieuwe energie en kracht. Ik word er veel blijer van als ik gezond at in plaats van die lekkere koek. Het geeft me een gevoel van overwinning. Je laat jezelf dan niet leiden door een dip. Maak een lekkere smoothie of bak heel simpel een omelet met wat groenten. Wedden dat het je goed doet!

Nog even, dit geldt natuurlijk echt voor een dip en niet voor een depressie. Ook mag je jezelf heus wel eens even terugtrekken in bed of lekker wel even ongezond doen. Dat moet ook altijd kunnen. Probeer er alleen niet in te blijven hangen.

Wat is jouw tip tegen een dip?

Liefs Wilma

 

10 thoughts on “Mijn tips tegen een dip

 1. He Wilma,
  goed artikel! Ik herken het wel. Soms ben ik erg druk op mijn werk en dan heb ik daar jn het weekend en tijdens mijn mamadagen last van.. als het dan droog en een beetje helder weer is naar buiten gaan doet wonderen! Ook mooie dingen maken helpt ;-) maar dat kan weer alleen als de dip niet te diep is haha want dan heb ik daar de energie niet voor en dan mislukt alles! Verder helpt bij mij gewoon kijken naar mijn zoontje (9maanden) die de wereld in de woonkamer aan het ontdekken is.. genieten!
  Inge onlangs geplaatst…keukenstyling inspiratieMy Profile

 2. Nog een tip van mij: ga een paar dagen naar een andere omgeving. Even weg van alles en iedereen. Toen mijn moeder was overleden en het niet goed met me ging, heb ik 3 weken door Amerika gereisd. En wat is dat heerlijk!! Kwam helemaal tot rust. Nu ga ik nog steeds (alleen) een dagje weg als ik even een dipje heb.
  Nicole onlangs geplaatst…Nieuwe trend in Amerika: Uniseks babynamenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge