verslaafd aan social media

ben ik verslaafd aan social media

Kom toch eens van die laptop af! Een zin die ik mezelf zo nu en dan toefluister. Jaja, ik maak me er ook schuldig aan. Alles moet toch even gecheckt worden. Waar draait het alleen nog veel meer om? Het offline leven, toch? En ben ik nou verslaafd aan social media?

Overdag ben ik mama

Overdag zit ik niet enorm veel achter mijn laptop. Ik ben een mama en wil niet dat Yarah ook zo aan een computer etc. gehecht is. Ik zie dit zoveel in mijn omgeving en ja, ik snap dat je dat in deze tijd niet kunt voorkomen. Nu alleen nog wel. Bovendien vind ik het veel te leuk om samen met Yarah van alles te ondernemen. Spelen, gek doen of samen schoonmaken. Dat laatste vind ze inderdaad heel leuk. Dat vind ik best gezellig!

Overdag wel mijn mobiel checken

Dat klopt, overdag check ik wel mijn mobiel. Heb ik een whatsapp bericht binnen? Even een foto plaatsen op Instagram en ook moet mijn facebook zo nu en dan bekeken worden. Ik las laatst deze blog van Blogbymar en hierdoor werd ik ook aan het denken gezet. Het is niet relax en ontspannend om alles maar te moeten checken van jezelf. Het geeft onrust, dat is zeker wat het bij mij doet.

Hoe gaat dat in de avond

Na het eten brengen we eerst Yarah naar bed en dan ruimen we de boel nog even op, soms andersom. Dan kruip ik vaak achter mijn laptop en ga ik bloggen, blogs lezen en vlogs kijken. Natuurlijk check ik ook al mijn social media kanalen even. Ik moet toch weten wat er gebeurd? Want stel dat ik iets mis, o nee.. Wat erg, maarnietheus! Zeker in de avond ben ik er wel veel mee bezig.

Mijn blog in dit verhaal

Door mijn blog verplicht ik mezelf ook veel. Waarschijnlijk zou ik anders niets met facebook doen en had ik zeker geen twitter. Instagram denk ik wel, dat vind ik echt leuk! Als je een blog schrijft vind je het toch leuk als hij veel gelezen wordt en dat gaat niet vanzelf. Hier moet je je best voor doen en met name social media in zetten. Dit is denk ik ook prima.

Hoe dat anders moet en wat mijn doel is

Het moet anders sowieso. Het gaat ook om je mindset denk ik. Er in je hoofd teveel mee bezig zijn. Benieuwd of iets goed loopt. Ik denk heus niet dat ik verslaafd aan social media ben, maar ik wil er zeker wel voor waken. Het zit er vast tegen aan. De laatste tijd kies ik bewust voor andere dingen. Lopen we na het eten een rondje door het park. Rijden we naar de zee om daar een broodje te eten. Kies ik er voor om ´s avonds een boek te lezen en weer als vanouds met Michiel samen op bed liggen, daar goede gesprekken voeren. Heerlijk! Ik merk dat ik daar gelukkig van word. Hoewel social media er altijd bij zal horen.

Dus ben ik verslaafd aan social media?

Nog niet, maar zoals ik al zei. Ik moet er voor waken. Het mag zeker niet mijn leven beïnvloeden, zelfs niet als ik een blog heb. Er zijn zoveel meer mooie en leuke dingen. Vriendinnen om mee af te spreken en alles wat ik net opsomde. Dus er is werk aan de winkel. Ik kies ook voor een mooi en fijn offline leven!

Zit jij veel achter je laptop of mobiel?

Liefs Wilma

 

17 thoughts on “ben ik verslaafd aan social media

 1. Ik geef toe, ik gebruik mijn telefoon ook veel te veel. Nu ik wat vaker een vrije dag heb verveel ik me soms weleens. Niet dat ik niks te doen heb hoor, maar gewoon lui of geen zin. En ja, dan pak ik vaak mijn mobiel om wat te checken. Ik zou dit eigenlijk wat minder moeten doen maar dat komt denk ik vanzelf weer wel wanneer het weer wat mooier weer wordt. Daarnaast is het altijd nog beter dan uit verveling gaan snoepen, haha.
  Annemijn onlangs geplaatst…Persoonlijke update: Afstuderen, bloggen en mijn relatieMy Profile

 2. Oeh herkenbaar! Ik heb eigenlijk altijd mijn mobiel binnen handbereik en check bijna voortdurend of ik nieuwe mails of appjes heb. Helemaal niet goed eigenlijk! Tijd dus om die mobiel vaker aan de kant te leggen.

 3. Haha herkenbaar. Ik ben (denk ik) wel redelijk social media verslaafd. Ik Instagram tegenwoordig veel en anders lees ik wel blogs of ben ik zelf aan het bloggen enzovoort.

  Heel leuk kindje heb je trouwens!! :)

 4. Ik vrees dat ik wel aan mijn smartphone vergroeid ben en dus zo regelmatig (lees: constant) social media check. En ’s avonds zit ik dan vaak met de laptop op schoot in de zetel om te bloggen …

 5. Ja, ik zat teveel achter laptop of op mijn mobiel. Nu heb ik besloten om ’s avonds niet meer op mijn mobiel te gaan kijken, tenzij het echt super belangrijk is. Anders kan het wel tot de volgende ochtend wachten.

  Laptop probeer ik ook te minderen. Met dit mooie weer gaat het minderen wel beter dan wanneer ik het in de winter zou doen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge