missen zwangerschap

Wat ik wel en niet zal missen aan mijn zwangerschap

Zwanger zijn is prachtig.  Zoveel mooie en bijzondere momenten die je mee mag maken. Voorop staat dat ik enorm dankbaar ben dat ik zwanger mag zijn van ons tweede kindje en dat ik enorm naar zijn komst uitkijk. Helaas zijn er ook minder fijne kanten aan zwanger zijn. In deze blog wil ik dan ook graag benoemen wat ik erg ga missen aan mijn zwangerschap en wat juist niet..

Laten we beginnen bij de dingen die ik niet ga missen aan mijn zwangerschap, zodat we met de mooie en positieve dingen kunnen eindigen. Ondanks al die mooie dingen aan zwanger zijn die ik straks zal benoemen zijn er ook heel wat die ik zeker niet ga missen. Mijn zwangerschappen tot nu toe zijn niet erg makkelijk geweest.

Wat ik niet ga missen aan mijn zwangerschap

Moeheid | Dat was ik al van mezelf vaak, maar als ik zwanger ben is toch wel al mijn energie op. Al erg snel. Hoewel in het begin het beter leek te gaan dan in mijn eerste zwangerschap kwam de extreme moeheid al snel om de hoek kijken. Ik ben dan zo moe dat er ook niet veel meer uit mijn handen komt.
Lage weerstand | Met dat ik extreem moe wordt, daalt mijn weerstand ook naar 0. Ik hou niets meer over en ben om de haverklap ziek. Zeker deze zwangerschap ben ik erg vaak ziek geweest. Wekenlang dat ik er maar niet bovenop kwam.
Schuldgevoel | Richting Yarah en Michiel had ik een schuldgevoel. Zo was ik geen goede mama en vrouw. Ik wil leuk, vrolijk en fit zijn. Elke dag weer, maar dat zat er voorlopig niet in. Ik sleepte mezelf vaak van de bank om er toch voor Yarah te zijn en met haar te spelen. Liever dat dan het huishouden.
Dikke buik | Sommige vrouwen vinden het misschien prachtig om zwanger te zijn, dat is het zeker ook. Alleen ik heb daar iets meer moeite mee. Vroeger had ik een eetprobleem en vind het nou eenmaal lastig om aan te komen. Zo heb ik deze zwangerschap niet vaak op de weegschaal gestaan en dat beviel prima. Nu zit mijn buik ook behoorlijk in de weg, dus ben blij als hij straks weer plat wordt. Lijkt me trouwens ook heerlijk om te knuffelen met Yarah en gek te doen op mijn buik. Daar kan ze dan gewoon weer op liggen.
Veel plassen | Sjonge wat moet ik veel naar de wc joh.  Ik kan me niet herinneren dat het bij Yarah zoveel was. Om de haverklap ga ik weer. Toch blijf ik veel drinken, want ik ben nou eenmaal een grote drinker.
Kleding | Wat zal ik blij zijn als ik mijn normale kleding weer pas. Ik heb echt het gevoel dat ik niks meer pas. Ben dan ook hoogzwanger nu en dus niet van plan nog veel te kopen. We zingen het nog maar eventjes uit met de zwangerschapskleding die ik heb.

Wat ga ik wel erg missen aan zwanger zijn?

Schopjes | Dat staat toch wel op nummer 1! Ik vindt dat toch wel zo bijzonder. Het leven voelen in je buik van je kindje, dat is prachtig. Ik weet nog dat ik bij Yarah na de bevalling nog vaak mijn hand op mijn buik legde maar niks meer voelde. Dan voelt het echt even leeg. Ik weet zeker dat ik dat straks weer heb.
Bijzonder zijn | Als je zwanger bent dan voel je je toch wel een beetje bijzonder. Mensen vragen naar je, geven je complimenten of je krijgt een glimlach.
Dromen | Dromen over je kindje dat gaat komen, een naam verzinnen en erachter komen wat het geslacht is. Dat zijn echt prachtige momenten die ik nooit zal vergeten.

Al met al zal ik het hele zwanger zijn wel missen hoor. Ook al de kwaaltjes die er bij horen. Het is en blijft bijzonder dat je een kindje in je mag dragen en daar heb je ook alles voor over. Hoe je je ook mag voelen. Ik zal vooral enorm dankbaar zijn als onze kleine babyboy gezond geboren mag worden in februari.

Wat mis jij erg aan zwanger zijn of juist niet? 

Liefs Wilma

 

One thought on “Wat ik wel en niet zal missen aan mijn zwangerschap

  1. Proficiat met de geboorte van jullie zoon!
    Ik genoot ook van die schopjes in mijn buik en ik weet nog dat ik onder de douche stond, een paar dagen na mijn bevalling, toen ik uit gewoonte aan mijn buik voelde en besefte dat er inderdaad geen baby’tje meer in mijn buik zat ;). Dat was best even gek.
    Lekker genieten van je kraamtijd nu en van jullie mooie gezinnetje :)
    Monique onlangs geplaatst…I love tweedehands: deel 1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge