anderhalf jaar

Yarah is anderhalf jaar!

Yeeey, Yarah is alweer anderhalf jaar. Wat vliegt de tijd om. Wat groeit ze hard en kan ze al veel zeg! Ik geniet van haar elke dag. Zo trots op dat kleine meisje waar ik moeder van mag zijn. Vandaag een update over mijn lieve meisje.

Anderhalf jaar is ze alweer in ons leven en ik kan me echt niet voorstellen dat ze er niet zou zijn. Ze hoort er helemaal bij. Samen gek doen, lachen en knuffelen. Spelen en boekjes lezen. Niet te vergeten, lekker ondeugend zijn.

Een dreumes met pit

Ons meisje heeft een pittig karaktertje. Ik denk dat ze daarin een beetje op haar mama lijkt, haha! Ze weet heel goed wat ze wel of niet wil. Verlegen is Yarah eigenlijk nooit. In elke winkel zegt ze tegen iedereen die ze maar tegen komt, hey! Ook krijgen ze een grote lach. Het opvoeden is dus ook wel echt begonnen. Ik ben best wel vrij denk ik, maar bepaalde dingen en regels zijn belangrijk dat ze er zijn. Het liefst haalt ze alles uit de kastjes of onder de tafel vandaan. De vaasjes belanden op de grond en hé, dat kan natuurlijk niet meer. Eerst liet ik het een beetje los, ik heb namelijk geen zin om de hele dag Nee! te zeggen. Nu Yarah het heel goed begrijpt, vertel ik dat dat niet mag en waar ze wel mee mag spelen. Dit werkt heel goed.

De peuterclub

Afgelopen vrijdag is Yarah voor het eerst een ochtend naar de peuterclub gegaan. Yarah is een heel sociaal meisje die het ontzettend leuk vindt om met andere kinderen te spelen. Hier thuis is ze natuurlijk enigst kind en speelt ze het liefst de hele dag met mij. Dit kan natuurlijk niet altijd. Omdat wij vinden dat Yarah er wel behoefte aan heeft om met andere kindjes te spelen en te leren leek het ons goed dat ze naar een peuterclub ging. Nou, ze had het super naar haar zin. Ze ging direct spelen en verlegen, nee hoor. Ik kon zo weglopen. Toen ik terug kwam was ze druk in de weer met andere kindjes. Toen ze mij zag kreeg ik een lieve knuffel. Helemaal geslaagd dus!

anderhalf jaar

Veel praten

Wat ik zo leuk vind van deze periode is dat Yarah steeds meer gaat praten. Ze zegt ons veel na en als we samen woordjes oefenen zitten die woordjes er al snel en goed in. Echt heel erg leuk. Bal=bawl. Stoel=toel. Pop=pop. Baby=bibi of bebi. Aardbei=aadbei. Koe=koe. Speen=peen. Zo nog veel meer woorden, maar die ga ik niet allemaal noemen. Het is heel erg leuk dat ze ons nu goed begrijpt en dat ze ook terug gaat praten. Soms heeft ze een heel verhaal te vertellen, in haar eigen brabbeltaal. Zo schattig!

Overig

Yarah kan al een poosje lopen natuurlijk. Al vanaf dat ze 13 maanden was. Dit heeft ze nu helemaal onder de knie. Dansen, rennen en rondjes draaien. Ze staat altijd stevig op haar benen. Het slapen gaat op zich goed. Ze komt niet meer zoveel ´s nacht, maar wel nog altijd één keer en dan wil ze een flesje melk. Daarna wordt ze pas wakker als Michiel naar zijn werk gaat.

Ik ben heel erg trots op Yarah, ze doet het zo goed! Nu weten jullie ook weer hoe het met haar gaat, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Als je vragen hebt, stel ze gerust!

Liefs Wilma

18 thoughts on “Yarah is anderhalf jaar!

  1. De tijd vliegt dan echt hoor! Goed genieten, ik kan me niet meer goed herinneren wanneer het begon, maar ik weet wel dat ik de tijd nu ineens zo hard vind gaan… Mijn kleine vent is alweer bijna 3 jaar! En wat een lieve foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge